Bedre hjertehelse

13. oktober, 2020

Gjennom studien NorEx, får hjerteinfarktpasienter hjelp til å komme i bedre fysisk form. Et av tiltakene er motiverende treningsvideoer, signert BERRE Kommunikasjonsbyrå.

Studien ledes av det verdensledende forskerteamet CERG (Cardiac exercise research group) fra NTNU. Teamet følger opp pasienter behandlet for hjerteinfarkt, for å se om trening kan forlenge livet og hindre ny alvorlig sykdom. 

«Sammen med CERG har vi utviklet og produsert åtte videoer som fremmer hverdagsaktivitet», forteller prosjektleder og filmfaglig leder, Johnny.

Langt samarbeid

Med i filmene, er blant annet treningsprofessor Ulrik Wisløff. Ikke bare er han en av lederne av NorEx-studien, men nylig vant han også Hjerteforskningsprisen: en utmerkelse av høyeste rang i forskermiljøet. 

Vi i BERRE har jobbet med Wisløff ved en rekke anledninger, og har fått et tett forhold til Wisløff opp gjennom årene. 

«Vi har hatt et langt samarbeid preget av tillit, noe som alltid fører med seg ekstra muligheter og begeistring», sier daglig leder og rådgiver, Lasse.

Erfaren programleder 

Foran kamera fikk vi med oss Solveig Hareide, kjent som programleder i NRK. 

«Som dreven formidler var hennes rolle avgjørende, for å gjøre tungt innhold lettere å fordøye», mener Johnny.

«Dette er av typen tematikk som føles ekstra meningsfylt for oss å jobbe med. Kombinert med knallflinke folk i produksjonen, ble det en inspirerende jobb på alle måter», avslutter Lasse.