Internasjonal filmpris til BERRE

23. september, 2020

Sammen med Visit Trondheim har vi vunnet hele to priser for filmen «Home of Nordic Flavours» i den europeiske filmkonkurransen «Food Film Menu 2020». Filmen handler om folket, naturen og råvarene som gjør Trøndelag til en matregion i verdensklasse.

Filmen ble produsert for Visit Trondheim, med finansiering fra våre samarbeidspartnere i TrønderEnergi og Danske Bank.

Som å vinne gullpalmen

Filmkonkurransen arrangeres av IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) og European Region of Gastronomy Platform. De prestisjetunge bransjeprisene ble utdelt i august og september, og er høyt hengende utmerkelser. Det gjør oss ekstra stolte av å vinne ikke bare én, men to priser: Førsteplass i kategorien «Regions of Gastronomy», og andreplass i kampen om tittelen «Europas beste matfilm» uavhengig av kategori.

– Selv andreplassen er jo som å vinne gullpalmen blant matfilmer, sier Lasse, daglig leder og rådgiver i BERRE Kommunikasjonsbyrå.

Setter ny standard

Filmen har vekket oppmerksomhet ved å skildre det unike miljøet i en hittil ukjent matdestinasjon. Det mener Tanja Holmen, reiselivsdirektør i Visit Trondheim.

– Restaurantbransjen vet at råvarer fra Trøndelag er eksklusivt også internasjonalt. Men vi har ikke vært så flinke til å fortelle at det er her råvarene kommer fra. Nå lykkes vi med å formidle dette, fordi vi har filmskapere som forteller historier av ypperste internasjonale kvalitet. BERRE Kommunikasjonsbyrå formidler konseptet «Home of Nordic Flavours» på en måte som blir både forstått og likt av et internasjonalt publikum, sier Tanja.

I prisutdelingen ble det lagt vekt på at filmen har satt en ny standard for kommunikasjon av matdestinasjoner.

– Mens mange matfilmer preges av sakte film og emosjonell musikk, er denne filmen full av liv. Den bygger på sanne historier, som viser frem engasjementet, faget og tradisjonene vi har her i Trøndelag. Det har gjort den både fartsfylt og humørfylt, forklarer Lasse.

Et takknemlig filmmateriale

Filmens regissør er vår eminente kreative leder, Morten. Med seg i spissen hadde han filmsjef Johnny og fotosjef Jens, som alle har gjort en formidabel jobb med produksjon av filmen. Her har det ikke stått på innsatsen!

– En grytidlig morgen i februar var kameramann Jens på Hitra, og dykket etter kamskjell i blest og regn. Noen dager senere sto han midt i en reinflokk på Røros i 40 minusgrader. For en filmskaper er dette et veldig morsomt og takknemlig materiale å jobbe med, forteller Morten.

For oss var det avgjørende å få besøke alle disse dyktige folka som jobber med mat i Trøndelag – både produsenter og restauranter! Verken filmen eller regionen hadde vært den samme uten.

Takk!

Disse prisene er en milepæl som gjør oss ekstra stolte av laget vårt. Takk til alle som bidro til å gjøre «Home of Nordic Flavours» til en realitet!