Kvinner flytter fjell

15. juni, 2018

The North Face og BERRE samlet 50 av Norges sterkeste, kvinnelige rollemodeller på toppen av Holmenkollen.

I strålende kveldsol, og med utsikt så langt øyet kunne rekke, lå forholdene perfekt til rette for kveldens tema: «Kvinner flytter fjell». Målet med arrangementet var å samle, synliggjøre og feire våre mange kvinnelige forbilder innen idrett, kultur og næringsliv – og inspirere en ny generasjon kvinnelige forbilder.

«Move Mountains»

Evenementet var en del av The North Face-kampanjen, «Move Mountains». Den internasjonale kampanjen tar utgangspunkt i The North Face sitt mål om lik lønn for kvinnelige atleter.

I Norge viser en fersk undersøkelse utført av NRK at idrettsmenn tjener 100 millioner mer enn idrettskvinner på samme nivå. Forbes sin liste over de best betalte atletene i verden i 2017 viser at det kun er én kvinnelig utøver på topp 50.

Stjernespekket kveld

Helene Olafsen var kveldens vert. Den tidligere snowboardkjøreren hadde med seg Karina Hollekim som i 2006 ble hardt skadet i en fallskjermulykke, og som i årene etter har kjempet seg tilbake på beina. Hollekim holdt et inspirerende og sterkt foredrag.

Med solen på hell holdt Lil Halima en fantastisk intimkonsert. Multitalentet Lil Halima vokste opp med bunad, fiolin, hip hop og basket i en liten bygd i Nord-Norge, men er nå – i en alder av 19 år – i ferd med bli den store, nye «stemmen» i musikkbransjen.

Til stor begeistring (etter endt prøvelse) ble kvelden avsluttet med en stor overraskelse og utfordring for kvelds gjester; rappellering og «Kollensvev» ned fra taket på Holmenkollen.