Illustrert idrettsglede

13. oktober, 2020

Da vi fikk i oppdrag å nå ut til nye brukere av appen Hoopit, ble humor og animasjoner de viktigste stikkordene.

Gjengen bak Hoopit vil gjøre det enklere for idrettslag og foreldre å drive med klubbidrett. Vår jobb, i BERRE Kommunikasjonsbyrå, var å forklare appens funksjoner på en lettfattelig og engasjerende måte; et arbeid som omfattet alt fra idé til strategi, manus og animasjon.

Fokus på gjenkjennelse

Prosjektleder og tekstforfatter Knut forteller om en artig prosess med mye latter.

«For oss lå det mye humor i et prosjekt som dette. Det er så mange stereotypiske sider ved det å drive med klubbidrett; situasjoner som er enkle å påpeke og kjenne seg igjen i. Så det handlet om å finne frem vår indre soccer mom, og skjønne hva vi burde si til målgruppen for å vise at appen er både nyttig og nødvendig for dem.»

Fem animasjonsfilmer

«Morten, Lill, Torkil og jeg jobbet tett for å skape tekst og bilder som utfyller hverandre, på en måte som gjør budskapet både informativt og attraktivt», fortsetter Knut.

Illustratør og animatør Torkil bragte bildene til live, og utviklet et lite Hoopit-univers i tråd med appens visuelle profil. Resultatet ble fem animerte filmer, for bruk i sosiale medier, på nett, i presentasjoner og e-postmarkedsføring.