Vi kjæm tebake

29. april, 2020

Hvem hadde trodd at verden skulle bli totalt forandret, våren 2020? Covid-19 tilførte livet stor usikkerhet, og fikk konsekvenser også for Trondheim. Vi ønsket å sette fokus på håpet, og samlet gjengen bak «Trøndersangen» for å lage ny musikkvideo.

Filmen ble produsert for Trondheim Kommune, NTNU, Trondheim Havn og SpareBank 1 SMN.

Kjærlighetserklæring

Det er ingen hemmelighet at vi som jobber i BERRE har et hjerte som banker hardt for Trondheim. Like patriotiske som oss er Mads Bones og Kyrre Havdal, og sammen fant vi det naturlig å lage en kjærlighetserklæring til byen vår, da vi så at den hadde det vanskelig.

Filmen er en kjærlighetserklæring til den lokale kjøpmannen. Til gateselgeren, til kulturarbeideren og til alle andre som beriker hverdagen vår, forteller kreativ leder og regissør, Morten

– Til alle de flotte menneskene som utgjør en by, ville vi si: «Hold ut! Vi kommer snart tilbake til dere».

Spesiell produksjon

Sosial distansering gjorde produksjonen til en spesiell prosess fra ende til annen. 

– Idéarbeidet foregikk gjennom videosamtaler, hvor pysjbukser, loftstuer og oppussingsrotete stuer bidro på hver sin måte til å forme ideene, fortsetter Morten.

Ute i byen var forholdene like merksnodige, og som vanlig i Trondheim, fikk vi besøk av alle årstidene på én og samme dag. 

– Snøen lavet ned i Granåsen og i midtbyen var det høljeregn. Innimellom tittet solen frem, gjennom ørsmå hull i skylaget. Skiftende forhold gjorde det utfordrende å lage film, og oppgaven ble ikke lettere av utendørs opptak gjennom vinduer og dører. Men vi brettet opp ermene, filmen ble produsert, og det på én uke, forteller han. 

 

Stjerneskudd på vokal

Den vakre sangstemmen tilhører Myrtoula Røe, som fikk det ærefulle oppdraget å bringe sangteksten til live. 

– Myrtoula kommer fra Trondheim, og er en spennende artist vi har jobbet mye med tidligere. Denne våren har hun stått på scenen ved Trøndelag Teater, i forestillingen Jesus Christ Superstar. Et navn å holde øyne og ører åpne for i årene som kommer, slår Morten fast.

Bak musikken

Tekst: Mads Bones
Musikk: Kyrre Havdal
Vokal: Myrtoula Røe
Fiolin:
Ola Kvernberg
Musikkproduksjon: Syden v/ Erlend Solli Aune og Tore Sandbakken

Tusen takk til alle som har bidratt og stilt opp i produksjonen!

Hør låta i Spotify.